Onder de noemer ‘En Route’ neemt de Stad Gent, samen met de bewoners en heel wat buurtpartners, de wijken Dampoort en Sint-Amandsberg de komende jaren uitgebreid onder handen. Er is plaats voor ingrepen op pleinen, in parken en in straten, maar ook het sociale, culturele en economische leven krijgt heel veel aandacht.
Beter wonen in de Dampoortwijk.
In de dichtbebouwde Dampoortwijk moet de kwaliteit van de bestaande woningen omhoog. Iedereen moet over een gezonde en veilige woning beschikken. Goedgekozen ingrepen aan de woningen moeten de energiefactuur betaalbaar houden.
Voor het aanpakken van de woonkwaliteit door middel van renovatieadvies en renovatiebegeleiding rekent de stad Gent op Domus Mundi. Domus Mundi zal in eerste instantie langsgaan voor een renovatieadvies waarbij vooral aandacht besteed wordt aan de basis woonkwaliteit (stabiliteit, veilige elektriciteit, geen CO gevaar, geen vochtproblemen en basis sanitair comfort) en aan de energiezuinigheid van de woning (dakisolatie, energiezuinige verwarming, hoogrendementsbeglazing, ...). Na dit eerste bezoek krijgt de eigenaar een verslag en kan hij verder terecht bij Domus Mundi voor renovatiebegeleiding indien wenselijk.
Alle eigenaars uit het gebied kunnen hun gratis renovatieadvies aanvragen via de woonwinkel.
Naast het renovatieadvies en -begeleiding worden er door Domus Mundi ook groepsaankopen georganiseerd in de wijk. De groepsaankopen gaan over ingrepen met betrekking tot de woonkwaliteit. Zo worder er groepsaankopen georganiseerd voor:
- dakgoten
- opstijgend vocht
- condensatieketels
- elektriciteit
- sanitaire verluchting
Alle inwoners die hulp bij hun renovatie wensen kunnen zich aanmelden via de woonwinkels van de Stad Gent.
Meer informatie kan u terugvinden op de webpagina van Stad Gent over beter wonen in de Dampoortwijk.
looptijd project: 01/04/2017 tot 31/12/2019
projectverantwoordelijke: Lenie Dhoogte - contact
Meer informatie kan u terugvinden op de webpagina van Stad Gent over beter wonen in de Dampoortwijk.
looptijd project: 01/04/2017 tot 31/12/2019
projectverantwoordelijke: Lenie Dhoogte - contact